Entegrasyonu yapılan verilerle Türkiye, Metaverse gibi dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlanıyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, gelecek günlerde akademisyenler ve uzmanların katılım göstereceği Metaverse ile ilgili çalıştay düzenlemek için de hazırlıklarını başlattı.
Pilot il Amasya
Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; uygulama kapsamında pilot il olarak seçilen Amasya, Metaverse ortamında sunulmaya hazır duruma getirildi.
Şehrin dijital verileri akıllı şehirlerin, gayrimenkul sigorta, gayrimenkul pazarlama, kentsel dönüşüm, 3 boyutlu oyun sektörü, şehir planlama, afet yönetimi gibi alanların da temel teknolojik altlığını meydana getirecek. Diğer kentlere yönelik çalışmalar da sürdürülüyor.

You must be logged in to post a comment Login
Yorumunuz
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.